Aurinkovoimaa helposti, hauskasti ja ilmaiseksi

Screen Shot 2017-12-10 at 20.04.36.pngHaluan kokeilla uutta tapaa edistää aurinkosähköä ja samalla innostaa ihmisiä oppimaan energiasta ja päätinkin että lahjoitan 5 aurinkovoimalaa ja kurssin, jossa oppii perusteita energiasta sekä taidot voimalan asentamiseen ja käyttöön.

Kurssi pidetään Helsingissä maaliskuun loppupuolella 1-päiväisenä ja voimala on tarkoitettu ensisijaisesti sähköttömän kiinteistön, vaikka kesämökin sähköistämiseen mutta voi sitä käyttää vaikka purjeveneessä, kerrostalossa parvekkeella tai vaikka päiväkodissa tai koulussa aurinkosähkön havainnollistamiseen! Aurinkovoimalapaketti on siis itse asennettava ja sisältää suunnilleen(muutokset mahdollisia):

– Aurinkopaneeli 125 wattia (laadukas, suomalainen NAPS -paneeli!)
– Akusto ja pääsulake
– Lataussäädin
– USB-jännitelähde esim. kännyköiden lataukseen
– Kattolamppu
– Seinä- tai ulkolamppu
– Kaapelia, valokytkimet
– Toimii kokonaisuudessaan pienoisjännitealueella eli on sähköturvallinen ja tavallisen kuluttajan asennettavissa

Lahjoitan voimalat ja kurssin siis viidelle eri taholle lyhyen hakemuksen perusteella.  Hakijana voi olla yksityishenkilö, yhdistys, yritys tai mikä vain. Kerro hakemuksessa, miksi voimala on tarpeen ja mitä hyötyjä sillä käyttökohteessa on. Lyhyet hakemukset osoitteeseen pien (at)) pienenergia (piste)) com 10.2.2018 mennessä ja ilmoitan valituille 20.2.2018 mennessä. Kurssipäivä tarkentuu myöhemmin. Kurssille voi osallistua 1-3 henkilöä per voimalatoteutus ja kurssille osallistuminen on voimalalahjoituksen edellytys. Kurssi tai voimala ei siis maksa valituille mitään, mutta mahdollisia matkakuluja en korvaa 🙂
Kurssikirjana Mökille sähköt auringosta ja tuulesta.

Advertisements

One thought on “Aurinkovoimaa helposti, hauskasti ja ilmaiseksi

  1. Rannikkojääkärien perinneyhdistyksen mökki Upinniemen Ramsön saaressa. Sähkötön. Toimii mm. koululaisten leirikouluna kesäisin. Viimeksi hoidin kännykkälataukset vapanajanakkua raahamalla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s